Intussen op Herlinckhof

We nemen u even mee achter de schermen van Herlinckhof.

Meerdere scholen uit de streek beleefden dit voorjaar op onze boerderij een leerrijke dag ‘Van akker tot bakker’ . De kinderen en jongeren leerden de weg kennen van het graan tot het brood. Ze bezochten de velden, gingen aan de slag met het hooi en stro, maalden graan, genoten van hun zelfgekneed broodje.

De afgelopen maanden bouwden we een mobiele kippenstal voor legkippen. Momenteel zijn we in blijde verwachting van de eerste jonge Brakelhennen. Zij zullen voor verse hoeve-eitjes zorgen, te verkrijgen op onze hoeve, via www.buurderij-ninove.be en op de dinsdagmarkt in Ninove.

De kikkererwten staan hun laatste dagen op ons veld. Ze zijn blij met de vele uren zon die ze kregen, en zijn goed aan het indrogen. De komende dagen gaan we op de akker een laatste keer manueel onkruid wieden. Op die manier kunnen de kikkererwten proper geoogst worden.

De baktarwe op onze velden is intussen geoogst en in de molen van Herfelingen en van Waarbeke tot bloem verwerkt voor (thuis)bakkers en koekjesfabrieken.

Wat onze delicatessen van het hof betreft. We maakten klaprozensiroop en -gelei van onze akkerrand met eetbare bloemen. Al vele Ninovieters genoten van hun mocktail, gemaakt met onze siroop. Puur natuur.
Binnen enkele weken oogsten we onze okkernoten en maken we opnieuw de hartige notenpasta.

Van onze weides maakten we natuurlijk hooi en van de gedorste tarwestengels ‘presten’ we kleine balen stro. Op onze hoeve te koop voor uw dieren of voor in uw tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *