Met de klas de boer op

Klassen uit de omgeving beleven op Herlinckhof een leerrijke, toffe dag Van akker tot bakker. De leerlingen zien hier de weg die ons voedsel aflegt, de weg van de granen naar het brood.

Dit schooljaar breidden we ons educatief aanbod uit met het thema milieu, natuur en techniek. We gaan op zoek naar landschapselementen en voedselketens. We nemen de gewassen op de boerderij onder de loep: delen van de plant en hun functie, voortplanting.

Van akker tot bakker past in eerste instantie binnen de leerdoelen van de 1e-2e graad van het lager onderwijs, en Milieu, natuur en techniek vooral binnen die van de derde graad. Maar geen zorgen, Jamien kan het programma aanpassen aan de leeftijd en mogelijkheden van de groep aan. Voor bv. een STEM-richting uit het middelbaar gaan we in op de bodem (bodemtype, -structuur en -leven) en laten we de chemie en de fysica op een akkerbouwbedrijf aan het woord.

Wist je dat je als Oost-Vlaamse school een subsidie van 50EUR per klas kan krijgen voor een bezoek aan onze boerderij? Vraag jouw bezoek aan via www.beleefdeboerderij.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *